Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 20:10

Πλαστική στήθους για την αποκατάστασή του έπειτα από μαστεκτομή

Για πολλές γυναίκες, δυστυχώς, η μαστεκτομή επιβάλλεται εξαιτίας του καρκίνου του μαστού. Η απαραίτητη αυτή λύση, όμως, δημιουργεί αυτόματα και την ανάγκη μίας πλαστικής επέμβασης που θα αποκαταστήσει το γυναικείο στήθος και θα μπορέσει να συμβάλει στη βελτίωση της ψυχολογίας της.

Αποκατάσταση στήθους

Η αποκατάσταση του στήθους μετά από μαστεκτομή γίνεται με σκοπό να δημιουργηθεί καινούριος μαστός και φυσικά να μην υπάρχει πια η ουλή στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η μαστεκτομή.

Η πλαστική στήθους, που γίνεται στις περιπτώσεις αυτές, είναι μία διαδικασία που περιλαμβάνει μια σειρά από επεμβάσεις όπου επιγραμματικά γίνονται τα εξής:

  • Ανακατασκευή όγκου και σχήματος του μαστού
  • Ανακατασκευή του συμπλέγματος θηλής-άλω

Επιπλέον, μέρος των επεμβάσεων αφορά και το υγιή μαστό ούτως ώστε να υπάρχει συμμετρία μεταξύ των δύο ή, σε άλλες περιπτώσεις, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Πότε μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκατάστασης;

Το θέμα του ποια πρέπει να είναι η χρονική απόσταση, που πρέπει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην επέμβαση της μαστεκτομής και την έναρξη όλων των αναγκαίων διαδικασιών αποκατάστασης, εξαρτάται από κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Είναι πιθανό να μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τον χρόνο που έχει γίνει η μαστεκτομή ή να συσταθεί 1-2 χρόνια μετά. Η τελική απόφαση θα προκύψει από τον συνδυασμό των ιατρικών δεδομένων και, ασφαλώς, την επιθυμία της ίδιας της γυναίκας.

Ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Ζήσης Μπουκουβάλας και η ιατρική του ομάδα μπορούν να σου προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πλαστική επέμβαση στήθους.

Επικοινώνησε με τα ιατρεία του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο και κλείσε το ραντεβού σου για να συζητήσετε από κοντά τις σχετικές λεπτομέρειες!