[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 17:15

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο στο μέλλον στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, δήλωσε ο Γερμανός ερευνητής Ralf Herbrich, σύμφωνα με το DPA την Κυριακή.

Ο Γερμανός ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης από το Ινστιτούτο Hasso Plattner στο Πότσνταμ εργάζεται εδώ και πολύ καιρό για να κάνει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων να διαρκούν περισσότερο και έτσι να βελτιώσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η τεχνητή νοημοσύνη παρουσιάζει επομένως σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και για μια πιο βιώσιμη ζωή, πρόσθεσε ο Ralf Herbrich. Τα συστήματα ελέγχου που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να βοηθήσουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή των φορητών υπολογιστών να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επί του παρόντος, οι αλγόριθμοι ελέγχουν τις διαδικασίες φόρτισης και εκφόρτισης μεμονωμένων κυψελών μέσα στις μπαταρίες, έτσι ώστε ολόκληρη η μπαταρία να λειτουργεί με ασφάλεια.

Όμως, στο μέλλον, αυτοί οι αλγόριθμοι θα πρέπει επίσης να μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ολόκληρης της μπαταρίας κατανέμοντας επιλεκτικά το ηλεκτρικό φορτίο σε επίπεδο μεμονωμένων κυψελών, εξήγησε ο ίδιος ειδικός της πληροφορικής.

«Είναι πολύ μικροί υπολογιστές που τρέχουν αυτά τα προγράμματα», πρόσθεσε. Μόλις επιτευχθεί καλύτερη μακροζωία της μπαταρίας, θα χρειαστεί τελικά να εξορυχθεί λιγότερο λίθιο και θα χρειαστεί να κατασκευαστούν επίσης λιγότερες νέες μπαταρίες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ειδικό, συνήθως χρειάζονται αρκετά χρόνια επιστημονικής έρευνας και διαδικασία μεταφοράς τεχνολογίας πριν τα αποτελέσματα έχουν πρακτική εφαρμογή. “Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι στην αρχή αυτής της διαδικασίας”, δήλωσε ο Ralf Herbrich. Ο 48χρονος Γερμανός ερευνητής ίδρυσε ένα τμήμα τεχνητής νοημοσύνης και βιωσιμότητας στο Ινστιτούτο Hasso Plattner και στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ το 2022. Προηγουμένως είχε εργαστεί για μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, το Facebook, η Amazon και η Zalando.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 17:27