[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 12:13

Ποιες είναι οι κατάλληλες ιατρικές συσκευές που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι για ένα γρήγορο check up

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι που μπορούμε να ευχαριστούμε για την κατοχή κάποιων ιατρικών συσκευών στο σπίτι, πάντα όμως με την άδεια του οικογενειακού μας γιατρού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι η πρόληψη: Πολλές ιατρικές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον κατ’ οίκον για την θεραπεία κάποιων παθήσεων. Μία από αυτές ήταν και το οξύμετρο που το χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα. Είναι πολύ σημαντικό για όσους υποφέρουν από παθήσεις του πνεύμονα και της καρδιάς και πρέπει συνέχεια να κοιτάνε το οξυγόνο στον οργανισμό τους. Λαμβάνοντας συστηματικά τις μετρήσεις μπορούμε να προλάβουμε ένα οξύ έμφραγμα ή κάποιο άλλο περιστατικό που έχει να κάνει με την υγεία μας. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό όργανο είναι και ο νεφελοποιητής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την χορήγηση φαρμάκων για αναπνευστικά προβλήματα. Μία ζυγαριά στο σπίτι δεν μπορεί να λείπει. Ελέγχοντας τακτικά το βάρος μας μπορούμε να διαμορφώσουμε τη διατροφή μας, ώστε να διατηρήσουμε τα κιλά που έχουμε για να μην επιβαρύνουν περισσότερο την υγεία μας.

Με την κατοχή ιατρικών συσκευών στο σπίτι δεν χρειάζεται να κάνουμε συνεχόμενα ραντεβού σε γιατρούς. Αυτό μπορεί να μειώσει το ετήσιο κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει άσθμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν νεφελοποιητή στο σπίτι για να λαμβάνει τα φάρμακά του  αντί να πηγαίνει στο νοσοκομείο ή στο φαρμακείο κάθε φορά που χρειάζεται θεραπεία.

Οι ιατρικές συσκευές στο σπίτι βοηθούν τους παθόντες να έχουν καλύτερη διαχείριση της υγείας τους, βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής τους. Το αμαξίδιο για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή με κινητικά προβλήματα να μετακινηθεί σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς του σπιτιού. Επίσης, κάποιος που έχει διαβήτη μπορεί με έναν ειδικό μετρητή να παίρνει συνεχόμενες μετρήσεις για να δει αν η κατάσταση του ζάχαρου βρίσκεται σε καλά επίπεδα ή πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να το ισορροπήσει.

Πέρα από τις καθιερωμένες ιατρικές συσκευές μπορούμε να έχουμε και ένα πιεσόμετρο που βοηθάει στην μέτρηση της πίεσης  του αίματος και είναι σημαντικό να υπάρχει στο σπίτι για να προλάβουμε δυσάρεστα περιστατικά όπως είναι η υπέρταση.

Το θερμόμετρο είναι μια κλασική ιατρική συσκευή που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι.   Βοηθάει στο να μετράμε την θερμοκρασία του σώματος σε περίπτωση ασθένειας και προσβολής του οργανισμού μας από κάποια ίωση.

Όσοι πάσχουν από πάθηση των νεφρών ένα νεφρολογικός μετρητής μπορεί να τους φανεί  χρήσιμος  για τη μέτρηση των επιπέδων ουρίας και κρεατίνης στο αίμα, τα οποία είναι σημαντικά για τον έλεγχο  διάφορων νεφρικών παθήσεων.

Με κάθε αγορά ιατρικής συσκευής για χρήση στο σπίτι θα πρέπει να έχουμε πάρει πρώτα την γνώμη του γιατρού που μας παρακολουθεί.  Ο γιατρός μπορεί να μας υποδείξει ποια συσκευή είναι κατάλληλη για εμάς και πως μπορούμε να την χειριστούμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 20:10