[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 15:58

Ποιες ξένες γλώσσες αξίζει να μάθω;

Εάν σου αρέσουν τα ταξίδια ή εάν απολαμβάνεις να μαθαίνεις για νέες κουλτούρες, την ιστορία άλλων χωρών κτλ. τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις μαθήματα ξένων γλωσσών. Βέβαια, αυτό το ταξίδι εκμάθησης γλωσσών θα σου πάρει καιρό και ίσως χρειαστεί να ξεκινήσεις με μερικές γλώσσες που θεωρητικά έχουν ένα ευκολότερο επίπεδο δυσκολίας. Ποιες όμως είναι αυτές που αξίζει πραγματικά να μάθεις και θα σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον;

  • Αγγλικά

Η νούμερο ένα γλώσσα που ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει δεν είναι άλλη από τα αγγλικά. Τα αγγλικά είναι μια γλώσσα που ομιλείται σε παγκόσμιο επίπεδο και φάινεται χρήσιμη στον καθένα στη καθημερινότητα του. Η γνώση έστω των βασικών αγγλικών θα σου χρειαστεί σίγουρα σε ταξίδια, στο διαδίκτυο αλλά και ίσως ακόμα και στη δουλειά. Εάν λοιπόν δεν γνωρίζεις αγγλικά η καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να γραφτείς σε μαθήματα για αρχάριους και να εξελίξεις τις γλωσσικές σου ικανότητες επάνω στη γλώσσα αυτή.

  • Γερμανικά

Τα μαθήματα γερμανικών είναι επίσης κάτι που μπορείς να επιλέξεις εάν θες να ξεκινήσεις με μια γλώσσα που θα σου φανεί σχετικά εύκολη. Τα γερμανικά είναι μια γλώσσα αρκετά διαδεδομένη στον κόσμο και μπορεί να σου προσφέρει εξίσου πολλά πλεονεκτήματα όπως τα αγγλικά σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Εάν σας ενδιαφέρει η επιστήμη, η τέχνη, η φιλοσοφία αλλά και ο τουρισμός τότε μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε μια τέτοια γλώσσα που είναι απαραίτητη με τους παραπάνω τομείς. Εάν από την άλλη, σας αρέσει να ταξιδεύετε στην Ευρώπη τα γερμανικά θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα μιας και είναι ευρέως διαδεδομένα στη δυτική Ευρώπη. Μαθαίνοντας επίσης γερμανικά έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις σε βάθος τη κουλτούρα και το πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών καθώς και τα όνειρα, τις επιθυμίες και τη καθημερινή ζωή και τις συνήθειες τους.

  • Κινέζικα

Αν είσαι άτομο που θέλει να βάζει τον εαυτό του σε προκλήσεις και θες να βάλεις ένα ακόμα challenge αυτή τη χρονιά τότε τα κινέζικα είναι η γλώσσα που πρέπει να ξεκινήσεις. Η ιδιαιτερότητα του προφορικού λόγου και οι δεξιότητες που απαιτούνται για να μάθει κανείς τα ιδεογράμματα, δηλαδή τον τρόπο γραφής των κινέζικων απαιτούν αρκετή προσπάθεια και σίγουρα θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Εάν επίσης θες να αποκτήσεις μια διεθνή καριέρα και να δραστηριοποιηθείς στη παγκόσμια αγορά τα κινεζικά είναι η καλύτερη κίνηση καθώς η Κίνα είναι μια από τις δυνατότερες δυνάμεις του πλανήτη.