[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:29

Πώς να φτιάξω το εξοχικό μου;

Βάλατε στόχο να φτιάξετε το εξοχικό σας με σκοπό να πηγαίνετε πιο συχνά, πόσο μάλλον αν η τοποθεσία του βρίσκεται κοντά στην μόνιμη κατοικία σας, τότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να βρίσκεστε κάθε Σαββατοκύριακο εκεί. Αυτές τις δύο μέρες που θα φεύγετε θα σας βοηθούν να ξεκουράζεστε από το άγχος και την πίεση της εβδομάδας αλλά και να είστε πιο παραγωγικοί στην δουλειά σας. Για αυτο ακριβώς το λόγο, πρέπει να βρίσκεστε σε ένα μέρος που να σας εκφράζει και να σας αρέσει. Θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για να διαμορφώσετε το σπίτι σας, είτε με αντικείμενα που μπορεί να έχετε ήδη, είτε με καινούρια.

Κρεβατοκάμαρα

Είναι το δωμάτιο που περνάμε όλο το βράδυ και ξεκουραζόμαστε. Δεν πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο με έπιπλα, χρειάζεται τα απαραίτητα όπως κρεβάτι, κομοδίνα και ντουλάπα. Αν θέλετε μια vintage προσθήκη, ένα μπουντουάρ είναι η ιδανική προσθήκη τοποθετήστε το σε μια γωνία του δωματίου. Αν δεν έχετε ήδη κρεβάτι και δεν θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα από παλέτες και για κεφάλι να τοποθετήσετε τάβλες ή μαξιλάρια στο αγαπημένο σας χρώμα.

Μπάνιο

Αν το budget είναι χαμηλό και θέλετε να κάνετε μια μικρή ανακαίνιση στο μπάνιο, τότε αγοράστε μπογιές για πλακάκια και ξεκινήστε το βάψιμο. Είναι μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία και εσείς βλέποντας το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε. Αντί για καλόγερο, θα βάλετε μια ξύλινη σκάλα ώστε να κρεμάτε τις πετσέτες σας και να δημιουργήσετε ένα πιο minimal στυλ.

Κουζίνα

Αν το σπίτι είναι παλιό, τότε σίγουρα τα ντουλάπια της κουζίνας ή κάποιες ηλεκτρικές συσκευές θα θέλουν αλλαγή λόγω της υγρασίας. Με την υγρασία σκάει το ξύλο και δεν είναι αισθητά ωραίο ενώ ταυτόχρονα μυρίζει και δεν είναι καλό για την υγεία μας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να τοποθετήσετε ντουλάπια έτοιμα κουζίνας.

Πολύ πιθανό στον ίδιο χώρο να βρίσκεται και το σαλόνι. Στο σαλόνι λίγα πράγματα χρειάζονται αλλαγή και αυτά σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν αισθητικά. Για παράδειγμα δεν σας αρέσει καθόλου το τραπεζάκι του σαλονιού και θέλετε να το αλλάξετε με κάτι δικό σας. Μια DIY ιδέα είναι να πάρετε τα ξύλα που μεταφέρουν καλώδια για τις οπτικές ίνες (τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλά στους δρόμους) και να τα βάψετε με ένα χρώμα κιμωλίας ώστε να γίνει ένα ωραίο τραπεζάκι σαλονιού. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τον παλιό καναπέ με ένα καναπέ που γίνεται και κρεβάτι, για να υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσετε έναν δικό σας άνθρωπο.

Αυτές ήταν μερικές από τις δικές μας συμβουλές, εσείς αποφασίζετε και διαλέγετε τι σας ταιριάζει περισσότερο και πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να δώσετε για την ανακαίνιση του εξοχικού.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:30