[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 14:20

5 Απαραίτητα πράγματα για το ταξίδι σας

Κανονίσατε ταξίδι και ήρθε η ώρα να φτιάξετε τις αποσκευές σας. Στην αρχή σας φαίνεται μια δύσκολη διαδικασία γιατί φοβάστε ότι δεν θα χωρέσουν όλα όσα χρειάζεστε. Αρχικά το πιο σημαντικό tip είναι να μην φτιάχνετε την βαλίτσα σας την τελευταία στιγμή διότι πάντα θα νιώθετε ότι κάτι ξεχάσατε. Το καλύτερο για εσάς είναι να δημιουργήσετε μια λίστα για το ταξίδι σας και να την κρατήσετε αποθηκευμένη στο κινητό έτσι ώστε να την έχετε και για άλλες φορές. Θα σας παρουσιάσουμε μια λίστα με τα βασικά και εσείς μπορείτε να την αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Αν φεύγετε για το εξωτερικό, δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριο. Επίσης καλό είναι να έχετε μαζί σας έγγραφα ασφάλειας ώστε να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που χρειαστείτε κάποια ιατρική φροντίδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τις πιστωτικές σας κάρτες και μετρητά.

Προϊόντα υγιεινής

Απαραίτητα είναι κάποια προϊόντα υγιεινής όπως οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα αλλά και κρέμες σώματος και προσώπου. Επίσης απαραίτητα είναι το σαμπουάν, το αφρόλουτρο και το αποσμητικό. Επιπλέον βούρτσα και λακ ή τζελ για τα μαλλιά. Πάντως ακόμα και αν ξεχάσετε κάτι από αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί μπορεί να τα παρέχει το ξενοδοχείο αλλά μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα super market.

Ρούχα

Προσαρμόστε τα ρούχα σας ανάλογα τον προορισμό σας. Πρέπει να έχετε μελετήσει τον καιρό της περιοχής που θα πάτε και έτσι να δείτε αν χρειάζεστε λεπτά ή πιο χοντρά ρούχα. Απαραίτητα είναι τα εσώρουχα ανεξαρτήτως καιρού. Αν πηγαίνετε καλοκαιρινές διακοπές μην ξεχάσετε τα μαγιό!

Παπούτσια

Ανάλογα το στυλ των διακοπών σας, θα επιλέξετε τα παπούτσια που θα πάρετε μαζί σας. Η πιο basic επιλογή είναι τα γυναικεία sneakers αλλά και τα ανδρικά sneakers επειδή συνδυάζονται με όλα τα ρούχα και είναι κατάλληλα για βόλτα και περπάτημα. Αν πηγαίνετε καλοκαιρινές διακοπές πάρτε μαζί σας ένα ανοιχτό ζευγάρι παπούτσια όπως π.χ. ένα πέδιλο αλλά και τις αγαπημένες σας σαγιονάρες. Αντιθέτως αν πηγαίνετε χειμερινές διακοπές, πάρτε μαζί σας μποτάκια ή κάποιο αδιάβροχο ζευγάρι. Τέλος, αν πηγαίνετε ταξίδι ώστε να ανακαλύψετε νέα μέρη και τοπία, επιλέξτε το πιο άνετο και ελαφρύ ζευγάρι που έχετε στη συλλογή σας.

Φάρμακα

Αν είστε προληπτικοί και θέλετε να βρίσκετε πάντα ένα βήμα μπροστά, καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα φάρμακα. Αν όμως έχετε κάποια ασθένεια και είναι απαραίτητο να παίρνετε μια φαρμακευτική αγωγή, τότε θέλει μεγάλη προσοχή να τα έχετε όλα μαζί σας, ειδικότερα να βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 15:26