[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 01:35

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο και κερδοφόρο e-shop

 
Άρης Αγραφιώτης
General Manager RESET
Κιν.: 6940650401
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ο κύριος λόγος που οι περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) είναι η μείωση των πάγιων και λειτουργικών εξόδων, η αυξητική τάση για online αγορές από το καταναλωτικό κοινό και οι πολλαπλές δυνατότητες προώθησης και διαφήμισης του eshop.

Όμως πολύ αναρωτιούνται αν όλα τα eshop είναι κερδοφόρα. Η απάντηση είναι όχι, καθώς όπως και το φυσικό κατάστημα έτσι και το eshop χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα σωστά. Στο παρόν άρθρο θα επισημάνουμε τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποφύγετε πολυέξοδα και συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα βασικά βήματα για ένα κερδοφόρο eshop:

1) Το πρώτο και πιο σημαντικό από όλα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό

Ένας ειδικός θα μπορέσει να κατασκευάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο online κατάστημα, καλαίσθητο και λειτουργικό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις τελευταίες τάσεις της online αγοράς. Σημαντικό είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον επαγγελματία ή την εταιρία που θα αναλάβει το έργο. Εμείς στη RESET Media με παρουσία τουλάχιστον 15 ετών, από την ίδρυση της το 2005, αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τις άλλες εταιρείες του είδους, είναι ότι κάθε έργο που αναλαμβάνουμε περνάει από στάδια μελέτης σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή του προϊόντος. Έτσι παρέχουμε ένα στρατηγικό ετήσιο σχεδιασμό πλάνου που επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

2) Θα πρέπει να έχετε κάνει έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε μια πλήρη εικόνα γύρω από τον ανταγωνισμό σας ώστε να είστε σε θέση να προσφέρετε αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε αυξάνοντας το πελατολόγιό σας. Με άλλα λόγια το κλειδί είναι η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

3) Σωστή επιλογή ονόματος (domain)

Έχετε υπόψη ότι ένα όνομα χώρου (domain) σχετικό με το αντικείμενο της επιχείρησής σας, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην αναζήτηση του eshop σας από τους πελάτες σας μέσω των μηχανών αναζήτησης καθώς θα λειτουργεί ως λέξη κλειδί ώστε να μπορούν εύκολα να σας εντοπίσουν.

4) Διαθέστε τον απαραίτητο χρόνο

Σκεφτείτε απλά ότι εάν δεν αφιερώσετε χρόνο στα πρώτα στάδια της κατασκευής του και να το οργανώσετε, σίγουρα θα χρειαστεί να δαπανήσετε πολλαπλάσιο χρόνο μετέπειτα.

Η σωστή προετοιμασία, και η καλή οργάνωση θα σας βοηθήσουν ώστε να προωθήσετε σωστά το eshop σας στις μηχανές αναζήτησης και στα social media.

5) Αξιοποίηση διαφημιστικών μέσων

Θα πρέπει να μπορέσετε να προωθήσετε εύστοχα το Eshop σας στα social media και να επικοινωνήσετε με το target group σας, ώστε να δημιουργήσετε επιπλέον πωλήσεις.

H RESET Media, αναλαμβάνει για εσάς τη δημιουργία της διαφημιστικής σας καμπάνιας καθώς και την σωστή προώθησή της στα social media.

eshop logo