[Τα site της ομάδας West-Media.gr στο διαδίκτυο]

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 16:24

Αυτές είναι οι τρεις συμβουλές του Στιβ Τζομπς για να λύνεις κάθε πρόβλημα

Γιατί η Apple υποσχέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό της πιο ελαστικό ωράριο

Ο Στιβ Τζομπς είχε αναπτύξει μια μέθοδο των «τριών βημάτων» που τον βοηθούσε να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα.

Προσπαθώντας να ακολουθήσει αυτή την μέθοδο η Apple υποσχέθηκε πρόσφατα στο προσωπικό της πιο ελαστικό ωράριο και καλύτερους κανόνες και συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με το CNET.

Ζητώντας από το προσωπικό να κάνει περισσότερα διαλείμματα και να δουλεύει λιγότερο, η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν μειώνει απλά τις πιθανότητες για burnout αλλά παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα.

Με άλλα λόγια, η μέθοδος στηρίζεται στην ιδέα ότι οι εργαζόμενοι είναι προτιμότερο να δουλεύουν πιο έξυπνα κι όχι πιο σκληρά.

Αυτό έκανε πάντα κι ο Σ.Τζομπς, ο οποίος θεωρείται πρωτεργάτης της αποτελεσματικής στρατηγικής που εκτόξευσε την καριέρα του.

Ακολουθούν λοιπόν τα 3 βήματα της αποτελεσματικής του μεθόδου για να τα δοκιμάσεις κι εσύ για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων.

1. Δες καθαρά από απόσταση
Στα δύσκολα προβλήματα, συνήθως βρίσκουμε δύσκολα λύσεις. Ενώ πολύ εστιάζουν στη λύση, ο Στιβ Τζομπς προτείνει να αποστασιοποιούμαστε για να μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά, βρίσκοντας την ιδανικότερη λύση.

Ο Τζομπς ήξερε ότι αυτό που θα δημιουργούσε, θα ήταν τέλειο πριν ακόμη έχει στα χέρια του το προϊόν.

Όπως είχε πει άλλωστε στο Forbes, σκοπός δεν ήταν «να πουλάει κομπιούτερ» αλλά να «πλουτίζει ζωές».

2. Εστίασε
Από τη στιγμή που ξέρεις τι ψάχνεις, πάρε χρόνο για να σκεφτείς προσεκτικά. Έτσι θα καταλάβεις τι είναι αυτό που θες να πετύχεις, δουλεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση ασταμάτητα.

Ο Στιβ Τζομπς ήταν αυθεντία σε αυτό και γι’ αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικός στο να δίνει κίνητρα στους εργαζομένους.

3. Αποσυνδέσου
Όταν νιώσεις ότι αρχίζεις να χάνεις τον προσανατολισμό σου, κάνε ένα διάλειμμα και αποσυνδέσου.

Όταν παίρνουμε αποστάσεις από κάτι, τείνουμε να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και δημιουργικά. Όλο αυτό οδηγεί σε κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων και καινοτόμες μεθόδους.

Για παράδειγμα, ο Τόμας Έντισον έπαιρνε έναν υπνάκο όταν δεν μπορούσε να βρει την απάντηση σε ένα σύνθετο πρόβλημα, σύμφωνα με το Scientific American. Έτσι κι εσύ πολλές φορές, χρειάζεται να απομακρυνθείς από το γραφείο σου για να σου έρθουν οι καλύτερες ιδέες και όλες οι απαντήσεις που έψαχνες.

pronews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 16:26